lørdag, januar 13, 2007

Jazzhouse kåres som årets jazzspillested 2007
Sidste år var det den svendborgensiske jazzklub Giant Steps, der løb med titlen årets jazzspillested, i 05 var det århusianske Sunship, i 04 var det københavnske Jazzclub Loco og i 03 var det århusianske Bent J. Nu er turen atter kommet til et københavnsk jazzspillested, nemlig fyrtårnet i det danske jazzmiljø, Copenhagen Jazzhouse. Juryen bestående af 50 danske jazzmusikere og dommerkomiteen bestående af Dansk Jazz Forbunds bestyrelse har valgt at præmiere Jazzhouse med titlen og de 75.000 rare kroner.
Prisen overrækkes i forbindelse med koncerten d. 26. januar med Pasborg-Mockunas Megaphone.

Med Okbo på Bent J
Dette er ikke en årsberetning fra et afholdshjem for stille enlige mænd, tværtimod er det en årsberetning fra et alkoholhjem for larmende enlige mænd.
Det lyder barsk, men det er det ikke. Det er en frontzoneberetning fra et af jazzens sidste vandhuller eller ølhuller om man vil. Bogen Livet på Jazzbar Bent J -så vidt jeg husker er stamgæsten, musikeren og jazzradiomanden Jørn Okbos personlige beretning. Bent J er navnet på jazzværtshuset på Nørre Allé i Århus og navnet på indehaveren af stedet, der i over 30 år utrætteligt har lavet koncerter og sørget for at økonomien alligevel hang sammen, selvom alle økonomiske teorier nok ville have lukket værtshuset for længe siden.
Jørn Okbos bog er ikke en opremsning af alle de koncerter, der har fundet sted, selvfølgelig nævnes det at flere af de gamle amerikanske jazzmusikere har spillet der, at hele den danske jazzelite -med den århusianske i spidsen har spillet der eller at mange musikere har fået deres musikalske opdragelse der. Bogen er først og fremmest en hyldest til vennerne fra stambordet, hvor Bent J altid har resideret for bordenden -har man selv været der, er man ikke i tvivl om hvilket bord det drejer sig om.
Det er en kærlig historie om manden Bent J, der i en alder af 75 år stadigvæk driver værtshuset. Bogen er smækfyldt med anekdoter og ærlige beskrivelser af stambordets galleri. Læs historierne om Louis Armstrongs mundstykke, Hugo, Thorbjørn, Svend og nogle af de andre mænd og enkelte kvinder der er kommet på Bent J.
Bogen er udgivet forlaget Pressebureauet Silkeborg

Jubilæumskoncert i Kolding
Kolding jazzklubben Jazz6000 har eksisteret siden 1999, og den 26. januar er der jubilæum. De afholder nemlig deres koncert nr. 100, hvor det er den fantastiske trio Bollani-Bodilsen-Lund der går på scenen på spillestedet Godset. Det regionale spillested Godset er hjemmebane for Jazz6000. Inden Koncerten er der foredrag ved Berlingskes jazzanmelder Kjeld Frandsen.
Forårets program byder bla. på Sinne Eeg, Caroline Henderson, Søren Kristiansen m. Jesper Thilo, Jens Jefsen, Peter Rosendal, Benni Chawes og Christina Dahl.
Jazz6000: www.jazz6000.dk
Godset: www.godset.net

Toots på Bornholm
I forbindelse med Vinterjazz festivalen får de prominent besøg på Bornholm. Den belgiske jazzveteran Toots Thielemanns spiller på Muzikhuset i Rønne d. 2. februar. Han bliver akkompagneret af Niels Lan Doky (piano), Albert Tootie Heath (trommer) og Mads Vinding (bas). Det er med andre ord nogle af de musikere man kunne møde i filmen Between a smile and a tear.
Muzikhuset: www.muzikhuset.dk

Kommende jazzplader
Februar
Maiken Ingvordsen: This is now (Sonet)
Jazzkamikaze: Travelling at the speed of sound (Stunt)
Ventilator: ?? (ILK)
Jakob Bro: Pearl River (Loveland Records)
Ketil Björnstad: Rainbow sessions (Universal)
Norah Jones: Not too late (Blue Note)
Enrico Rava: Words and days (ECM)
Adam Rogers Trio: Time and the infinite (Criss Cross)
Antoine Herve: Road movie (Nocturne)

Marts
Kurt Elling: ?? (Concord)
Kieran Hebden & Steve Reid: Tongues (Domino)

Ingen kommentarer: